Categories
Lajmet

[:sq]Përfaqësueja e Kosovës në tenis i filloj përgaditjet njëjavore në Shkup[:]

[:sq][:]

[:sq]6 tenistët kosovarë së bashku me selektorin Naim Shehun filluan përgaditjet intenzive njëjavore në Shkup. Që në ditën e parë ata ushtruan 2 herë në ditë, duke i dhënë rëndësi përgaditjës fizike dhe asaj tekniko-taktike.

Programin e punës njëjavore të tenistëve kosovar e udhëheq Goran Shevqenko, ish selektori i Maqedonisë që ishte njeriu që e ngiti Maqedoninë në grupin e parë të kupës së Dejvisit. Shevqenko është një ndër trajnerët më me emër në rajon prej të cilit tenistët dhe trajnerët kosovar do të mësojnë shumë me qëllim të ngritjes së nivelit të tenisit në Kosovë dhe zvoglimin gradual por të sigurt të diferencës që egziston në mes të Kosovës dhe vendeve të rajonit. Kjo diferencë është si pasojë e ngjarjeve të njohura në Kosovë gjatë periudhës së kaluar 20 vjeqare nëpër të cilën ka kaluar sporti kosovar.

Kryetari i Federatës së Tenisit Shkelzen Domi që ishte së bashku me përfaqësuesen në ditën e parë u nda shumë i kënaqur me punën që po bëhët nga ana e trajnerëve Shevqenko dhe Shehu, nga kushtet e ofruara
në klubin e tenisit Jug të Shkupit dhe nga përkushtimit ndaj punës së tenistëve kosovar.
Duhët cekur se Departamenti i sporteve të Kosovës i hoqi të gjitha shpenzimet e përfaqësues së Kosovës në tenis për këtë kamp njëjavor.

Per foto: KLIKO

[:]

Leave a Reply

Your email address will not be published.