Prizreni kampion ekipor i Kosovës në tenis

  • Nën 01, 2014

Tenistët e Klubit të tenisit “Prizreni” u shpallën kampion ekipor të Kosovës pasi që në finale ishin më të mirë se Klubi i tenisit “Prishtina”. Takimi u mbyll me rezultat të thellë 4-0 edhepse takimet individuale ishin mjaft të barazpeshuara.
Kampionati ekipor i Kosovës në tenis luhet sipas rregullorës së Davis Cup, ku luhen 4 takime individuale dhe 1 takim i çifteve. Fitues shpallet ekipi që arrin 3 fitore. Fitorën e parë për ekipin e Prizrenit e arriti Burim Bytyqi i cili edhepse e humbi setin e parë 4:6 ndaj prishtinasit Jeton Hajdari u këndell duke fituar dy setat tjerë në vazhdim me rezultat 6:2 dhe 6:3
Tenisti më i mirë në Kosovë, Gurash Hasani poashtu pati shumë probleme me rivalin e tij të përhershëm Granit Bajraliun. Bajraliu poashtu fitoi setin e parë me rezultat 6:3. Hasani me eksperiencë të madhe arriti të e rikthej rezultatin në setin e dytë duke fituar 6:2, Seti i tretë ishte i barabartë deri në fund por në fund fitorja i takoi prizrenasit Hasani me rezultat 6:4.
Fitorën e ekipit të Prizrenit ia siguroi i riu 16 vjeqar, Meldin Mustafi i cili me një lojë fantastike, me goditje të forta dhe precize arriti të e mposht legjendën e tenisit kosovar Arben Islamin me 2-0 në seta me rezulrtat 6:3, 6:3.
Fitorën e fundit dhe rezultatin përfundimtar e vendosi Durim Morina që fitoi ndaj Osman Reçicës më rezultat 1:6, 6:2, 6:4
Me këtë fitore ekipi i Prizrenit arriti të e mbroj titullin e kampionit të fituar vitin e kaluar. Ky është kampionati i pestë ekipor i Kosovës në tenis. Prizreni ka 3 tituj gjersa Prishtina ka 2 tituj të fituar. Kryetari i Federatës se Tenisit të Kosovës, Shkelzen Domi ia dorëzoi ekipit kampion të Prizreni kupën fituese.
Rezultatet individuale: Gurash Hasani – Granit Bajraliu 3:6, 6:2, 6:4 Burim Bytyqi – Jeton Hajdari 4:6, 6:2, 6:3 Meldin Mustafi – Arben Islami 6:3, 6:3 Durim Morina – Osman Reçica 1:6, 6:2, 6:4 Kampionë e deritashëm ekipor të Kosovës në tenis
2009 – KT “Prizreni”
2010 – KT “Prishtina”
2011 – Finalja në mes të Prizrenit dhe Prishtinës nuk u zhvillua
2012 – KT”Prishtina”
2013 – KT”Prizreni”
2014 – KT”Prizreni”
Fotot mund ti gjeni ne linkun:

Share this post