Kosova feston Ditën Ndërkombëtare të Tenisit

  • Mar 05, 2013

4 Marsi në mbarë botën njihet si Dita Ndërkombëtare e Tenisit. Në pritje te kesaj dite te madhe ,klube te ndryshme evropiane dhe boterore te tenisit kanë zhvilluar aktivitetet e tyre per te shenuar kete date te rendesishme. KT Peja diten e diel e filloi me nje tubim te jashtezakonshem ku ne sheshin e qytetit afro 50 fëmijë të moshave te ndryshme shenuan Diten Nderkombetare te Tenisit. Ne kete aktivitetet qe u mbeshtet nga Federata e Tenisit e Kosoves dhe Komuna e Pejes moren pjese femije nga Peja,Prishtina, Gjakova dhe qytete tjera ku te gjithe ata kaluan kohe te jashtezakonshme duke i treguar shkathtesite e tyre ne kete sport ne qender te qytetit qe konsiderohet si nje lloj senzacioni….. xena. Federata Nderkombetare e Tenisit, ITF ka inicuar Ditën Ndërkombëtare të Tenisit si një orvatje për të nxitur dhe për të rritur pjesëmarrjen e tenisit në mesin e lojtarëve të rinj rreth e rrotull globit. Në disa shtete të zhvilluara kjo datë do të shenohet me aktivitete te ndryshme e ngjarjet kryesore zhvillohen ne New York dhe Hong Kong. Krahas këtyre ngjarjeve, ITF ka inkurajuar të 210 shoqatat e saj kombëtare për të mbështetur Ditën Botërore të Tenisit me aktivitete te ndryshme. Aktivitete të tilla jane organizuar dhe pritet te organizohen edhe ne SHBA,Australi,Britani të Madhe,Republikën Çeke,etj etj.

Share this post