Konferenca boterore e trajnerëve të tenisit përfundoi në Antalya

  • Nën 30, 2015

Në një ndër qendrat më të bukura turistike në Antalya të Turqisë përfundoi pas një javë punimesh me mjaft sukses Konferenca Ndërkombëtare e Trajnerëve të Tenisit. Në këtë ngjarje që ishte e 19-ta me rradhë e që mbahet çdo 2 vjet morrën pjesë mbi 700 trajnerë të tenisit nga 99 shtete nga mbarë bota e ndër ta edhe 3 trajnerw nga Kosova.
Konferenca u mbajt me temën “Qasje në zhvillimin afatëgjatë të tenistit – Nga pjesëmarrja në performancë” ku ligjeruan trajnerë të njohur të tenisit si Fracisco Roig, Judy Murray, Beni Linder, Gabe Garamillo, Mats Merkel etj, të cilët kanë punuar dhe punojnë me tenistë të njohur si Roger Federer, Rafael Nadal, Pete Sampras, Maria Sharapova, Kei Nishikori etj.
Trajnerët nga Kosova që morrën pjesë në Konferencë, Jeton Hadërgjonaj, Argjend Lecaj dhe Osman Reçica u pajisën me dijeni të shumta për punën në shumë aspekte të rëndësishme të lojës së tenisit si aspektin Teknik, Taktik, Fizik dhe Psiqik, si dhe organizimin e punës gjatë stërvitjeve të kategorive të ndryshme që nga mosha e fëmijëve deri në seniorë.
Fotot mund ti gjeni ne linkun:

Share this post