Granit Bajraliu triumfon në “Lidhja e Prizrenit 2017”

  • Qer 18, 2017

Tenisti më i mirë në Kosovë Granit Bajraliu triumfoi në turneun e tenisit “Lidhja e Prizrenit” 2017 që për nder të festave të qershorit u organizua nga Klubi i Tenisit “Prizreni” me mbështetje të Departamentit të Sporteve pranë Kuvendit Komunal të Prizrenit.
Në këtë turne ku morrën pjesë 16 tenistët më të mirë nga Kosova edhe pse me vështërsi, Granit Bajraliu në momentet vendimtare arriti të tregoi përgaditje më të fortë psiqike duke rikthyer rezultat dhe duke fituar poenat e rëndësishëm që përcaktuan fatin e dueleve të tija.
Tenisti nga klubi “Prishtina” në gjysmëfinale pati një përballje shumë të fortë dhe me plotë kthesa në rezultat me tenistin 19 vjeqar nga klubi i tenisit “Prizreni” Meldin Mustafi. Dy setat e parë u caktuan me tie-break dhe përfunduan me rezultat të njejtë 9:7 që tregon një rivalitet të madh. Në setin e tretë Mustafi ishte duke udhëhequr 4:1 me gema por Bajraliu bëri rrikthim të madh në 5:4. Në momentet vendimate rruajti qetësinë duke fituat setin vendimtar 7:5.
Finalisti tjetër u përcaktua pas gjysmëfinalës së dytë në mes të dy tenistëve të Klubit të Tenisit “Prizreni” ku Burim Bytyqi me lehtësi e mposhti Durim Morinën me 6:3, 6:0.
Finalja e turneut në mes të Granit Bajraliut dhe Burim Bytyqit ishte e fortë vetëm në setin e dytë pasi që të parin Bajraliu e fitoi me lehtësi 6:1. Në setin e dytë Bytyqi bëri rezistencë të fortë duke e dërguar setin në tie-break. Edhe këtu u tregua përgaditja psiqike e Bajraliut në momentet vendimtare i cili arriti të shpallet kampion i turneut “Lidhja e Prizrenit 2017”
Rezultatet Perfundimtare:
Gjysmëfinalet:
Granit Bajraliu (KT Prishtina) vs Meldin Mustafi (KT Prizreni) 7:6(7), 6:7(7), 7:5
Burim Bytyqi (KT Prizreni) vs Durim Morina (KT Prizreni) 6:3, 6:0

Finalja
Granit Bajraliu (KT Prishtina) vs Burim Bytyqi (KT Prizreni) 6:1, 7:6(3)

Fotot mund ti gjeni ketu

Share this post