DAVIS CUP 2017 – KUALIFIKIMET

  • Shk 14, 2017

Rregullat e Turneut Kualifikues per Davis Cup:
1. Luhet ne formatin Round Robin (secili me secilin) me dy seta te fituara
2. Kualifikohen per Davis Cup 2 (dy) tenistet me te mire ne renditjen ne tabele
3. Renditja ne tabela percaktohet sipas:
3.1. Numrit te takimeve te fituara
3.2. Nese dy teniste kane numer te njejte te fitoreve vendos dueli ne mes tyre
3.3. Nese tre teniste kane numer te njejte te fitoreve vendos numri I setave te fituara, e nese edhe keto jane te barabarta gemave te fituara
3.4. Nese tre teniste kane numer te njejte te fitoreve nuk merren parasysh rezultatet e takimeve me tenistin ne krye dhe ne fund te tabeles
3.5.
Rregullat e sjelljes
1. Vlejne te gjitha rregullat e sjelljes se tenisit sipas rregullores se sjelljes se FTK-se
Rregulla te sjelljes shtese
1. Nese nje teniste p.sh. I humb 2 takimet e para dhe pa arsye nuk vjen ne dy takimet tjera atehere ai teniste nuk do te ftohet me viteve tjera per Davis Cup
2. Nese nje teniste I then rregullat e tenisit me sjellje jo te mira ndaj refereve, shikuesve apo kundershtarit ai tenist nuk do te ftohet ne Davis Cup.
3. Nese nje tenist I ka humbur gjasat per kualifikim dhe ne takimin e rradhes nuk angazhohet maksimalisht per fitore (ia leshon lojen kundershtair)
ai tenist nuk do te ftohet me ne Davis Cup per vitet tjera
Takimet do te dejtohen nga 2 refer minimum ne secilen loje. Nje refer kryesor dhe nje I vijes

Refer te turneut jane
Argjend Lecaj
Sami Ukehaxhaj

Shorti behet me 11.02.2017 ne ora 10.30. Nese tenistet pajtohen shorti mund te behet edhe me heret ne prani te nje referi, dhe minimum 2 tenisteve
Ne short se pari terhiqet Emri dhe Mbiemri I tenistit e pastaj shkronja me te cilen do te perfaqesohet (p.sh A)
Topat e turneut: Babolat VS
Vendi I turneut: Seshar – Landovice (Prizren)

Fotot nga kualifikimet

Share this post