Categories
Lajmet

[:sq]Ministri Krasniqi takoi drejtuesit e Federatës së Tenisit[:]

[:sq]Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Memli Krasniqi ka takuar sot drejtuesit e Federatës së Tenisit të Kosovës, të prirë nga kryetari Shkelzen Domi. Ministri Krasniqi ka përgëzuar drejtuesit e kësaj federate për punën që kanë bërë deri tash, në veçanti për iniciativat e shumta për ta promovuar sa më shumë këtë sport dhe për të nxjerrë talentë të rinj. Ministri ka premtuar se mbështetja e MKRS-së për këtë federatë, por edhe federatat të tjera do të vazhdojë në çdo aspekt. Për tenisin, Ministri ka thënë se ka projekte të veçanta që do të përmirësojnë infrastrukturën dhe kështu të rinjtë, pasionant të këtij sporti do të kenë më shumë hapësirë për gara. Një aspekt i veçantë i diskutimit në takim ka qenë edhe angazhimi për anëtarësim në Federatës së Tenisit të Kosovës në mekanizmat evropianë dhe botërorë të këtij sporti. Ministri në këtë drejtim ka ofruar mbështetjen e plotë. Duke përmendur faktin se tashmë po krijohet baza për mbështetje të vazhdueshme për sportistet, Ministri ka ftuar Federatën e Tenisit që të punojnë edhe më shumë për suksese dhe gara sa më cilësore brenda vendit. Nga ana tjetër, kreu i Federatës së Tenisit, Shkelzen Domi ka falënderuar ministrin Krasniqi për mbështetjen që i ka dhënë federatës por edhe gjithë sportit në Kosovë. Ai ka njoftuar me punën që po bëjnë dhe planet që kanë për të ardhmen.

[:]

Categories
Lajmet

[:sq]World Tennis Day Gracanica[:]

[:sq]Another celebration of World Tennis Day in Kosovo. Tennis Club Gracanica today conducted an activity regarding this celebration. Kosovo Tennis Federation is among ITF countries that celebrates 4th of March World Tennis Day. The main activity was held in Peja, at the city main square. About 50 kids of several tennis clubs from Kosovo participated in this activity that was organized by TK Peja and supported from Kosovo Tennis Federation and Peja Municipality. It was a great sunny day and the kids enjoyed the event. There were very positive comments from citizens of Peja that enjoyed tennis in the city. ITF initiated World Tennis Day as an effort to promote and increase tennis participation among young players around the globe.

[:]

Categories
Lajmet

[:sq]Kosova feston Ditën Ndërkombëtare të Tenisit[:]

[:sq]4 Marsi në mbarë botën njihet si Dita Ndërkombëtare e Tenisit. Në pritje te kesaj dite te madhe ,klube te ndryshme evropiane dhe boterore te tenisit kanë zhvilluar aktivitetet e tyre per te shenuar kete date te rendesishme. KT Peja diten e diel e filloi me nje tubim te jashtezakonshem ku ne sheshin e qytetit afro 50 fëmijë të moshave te ndryshme shenuan Diten Nderkombetare te Tenisit. Ne kete aktivitetet qe u mbeshtet nga Federata e Tenisit e Kosoves dhe Komuna e Pejes moren pjese femije nga Peja,Prishtina, Gjakova dhe qytete tjera ku te gjithe ata kaluan kohe te jashtezakonshme duke i treguar shkathtesite e tyre ne kete sport ne qender te qytetit qe konsiderohet si nje lloj senzacioni….. xena. Federata Nderkombetare e Tenisit, ITF ka inicuar Ditën Ndërkombëtare të Tenisit si një orvatje për të nxitur dhe për të rritur pjesëmarrjen e tenisit në mesin e lojtarëve të rinj rreth e rrotull globit. Në disa shtete të zhvilluara kjo datë do të shenohet me aktivitete te ndryshme e ngjarjet kryesore zhvillohen ne New York dhe Hong Kong. Krahas këtyre ngjarjeve, ITF ka inkurajuar të 210 shoqatat e saj kombëtare për të mbështetur Ditën Botërore të Tenisit me aktivitete te ndryshme. Aktivitete të tilla jane organizuar dhe pritet te organizohen edhe ne SHBA,Australi,Britani të Madhe,Republikën Çeke,etj etj.

[:]