Categories
Lajmet

[:sq]Shkelzen Domi rizgjedhet kryetar i FTK-se[:]

[:sq].Në shtëpinë e sporteve në Prishtinë është mbajtur Kuvendi zgjedhor i Federatës së Tenisit të Kosovës ku morrën delegatët nga shumica e klubeve kosovare. Në Kuvendin zgjedhor të FTK-së me vota të fshehta për kryetar të kësaj Federate u rizgjodh Shkëlzen Domi i cili fitoi shumicën absolute të votave ne duel me kundër-kandidatin Sami Ukëhaxhajn. Si nënkryetarë të FTK-së u rizgjodhën Jeton Hadërgjonaj dhe Arben Islami. Ndryshime pati në bordin e federatës së tenisit. Anëtarë të rinj janë Kreshnik Arifi dhe Arsim Haxhishabani ndërsa u rizgjodhën Bojan Stojanovic, Mejdi Rexhepi, Fikrete Veliu, Driton Latifi dhe Burim Çitaku. Poashtu nga ky Kuvend zgjedhor dolën edhe përfaqësuesit e rinjë të cilët do ta përfaqësojnë FTK-në në Komitetin Olimpik të Kosovës e këta janë:Agim Islami, Fikrete Veliu dhe Driton Latifi. Federata e Tenisit e Kosovës gjatë këtij viti nuk e kishte të obliguar mbajtjen e Kuvendit zgjedhor pasi të njëjtën e kishte mbajtur në mars të vitit 2009 por kjo Federatë sikurse edhe të gjitha Federatat tjera sportive në Kosovë janë rekomanduar nga Komiteti Olimpik i Kosovës që deri në fund të muajit tetor ti mbajnë Kuvendet e tyre zgjedhore dhe të percaktojnë delegatet e tyre per Asamblene Zgjedhore te KOK qe do te mbahet me 24 Nentor të këtij viti. Qellimi i Komiteit Olimpik eshte te ketë zgjedhje menjehere pas Lojërave Olimpike Verore. Shkelzen Domi është kryetar i FTK-së që nga marsi i vitit 2009. Që nga zgjedhja e tij, FTK ka arritur të organizohet, të jetë e hapur për të gjithë që jetojnë në Kosovë dhe ajo që është më e rëndësishmja të rrit numrin e atyre që merren me tenis e posaçërisht të fëmijëve.

[:]

Categories
Lajmet

[:sq]Kuvendi zgjedhor 2012[:]

[:sq]

[:]

Categories
Lajmet

[:sq]Instalimi i tenisit ne shkolla fillore te Kosoves[:]

[:sq]Per pese ditet ne vijim ne Kosove do te qendroj Goran Shevcenko, asistenti per zhvillim i Federates Europiane te Tenisit. Shevcenko do te mbaj seminarin qe do te kete dy tema kryesore:
1. Nisma e iniciatives se tenisit neper shkolla fillore te Kosoves dhe
2. Puna me femijet e kategorise nen 10 vjeqare.
Nisma e iniciatives se tenisit neper shkolla eshte nje nder programet per zhvillim i Tennis Europe dhe Federates Nderkombetare te Tenisit – ITF qe ka te beje me shtrirjen e sportit te tenisit neper shkolla fillore te shteteve me ane te cilit sporti i tenisit do te i prezentohej femijeve qe ne moshat me te reja.
Ne kete pjes te Seminarit kane marre pjese arsimtaret dhe mesuesit te shkollave fillore si dhe trajnere te tenisit nga te gjitha klubet kosovare.
Seminari i pare u mbajt me shume sukses ne Prishtine me 16 Tetor ne shkollen fillore Ismail Qemajli. Pas “instalimit” praktik se bashku me femije te klases dyte, arsimtaret u pajtuan se kjo iniciative duhet te perhapet ne te gjitha shkolla te Kosoves dhe se kjo eshte dashur te ndodhe edhe shume me heret. Knaqesin me te madhe e kane perjetu femijet duke luajtur me topat dhe raketat e tenisit. Ne seminar ne Prishtine kane marre pjes edhe trajnerat e klubeve te Prishtines, Mitrovices, Skenderajit dhe Obiliqit.
Njejtin “instalim”, zyrtari i ITF-it Goran Shevchenko, se bashku me trajnerat e klubeve nga Gjakova, Peja, Prizreni, e perseriti edhe ne Gjakove ne shkollen fillore “Fehmi Agani”.
Ardhja e zt Shevcenko si dhe trajnereve nga Peja dhe Prizreni zgjoi interesim te jashtezakonshem tek arsimtaret, femijet por edhe tek prinderit e tyre te cilet kishin ardhur enkas te njoftohen per se afermi me rendesine e ketij programi.
Ne pjesen praktike ne sallen edukates fizike te shkolles fillore Fehmi Agani u mbajt nje ore mesimi me 29 nxenes ku Shevcenko me 3 trajner kosovar gjate 45 minutave i misheruan femijet gjakovar me sportin e tenisit.
Pos pjeses praktike me femijet cila u mbajt ne salle te edukates fizike, seminari e ka edhe pjesen teorike cilat jane mbajt ne klasa te shkolles ku Shevchenko ka spjeguar edhe eksperiencen e shteteve te cilat tash e sa kohe e kane instalu te njejtin program.
Ne pjesen teorike Shevcenko permes prezentimeve dhe shembujve tregoi se si ky program mund te funsionoj shume mire ne shkollat e Kosoves.
Ne pjesen teorike permes prezentimit ku nga numri mbi 20 te pranishem gezon fakti se kishte me shume arsimtar te edukates fizike se sa trajner nga Gjakova, Peja, Prizreni dhe Rahoveci.
Duhet cekur qe gjate 2 diteve te punes ne shtrirjen e tenisit ne shkolla fillore per shumicen e femijeve dhe arsimtareve te edukates fizike ishte ky kontakti i pare me sportin e tenisit qe nga arsimtaret e posaqerisht nga femijet u prit me entuziazem te madh.
Qellimi kryesor i ketij programi eshte rritja e numrit e femive cilet do te luajne tenis dhe njoftimi i tyre sa me i hershem me kete sport.
Pjesa e dyte e seminarit ka te beje me punen me gjenerata te reja respektivisht me femijet deri ne moshen 10 vjeqare. Ky Kamp do te mbahet gjate tre diteve te fundjaves, ku Shevcenko do te mbaj stervitje me 10 tenistet me te mire nga Kosova te moshes nen 10 vjeqare.
Federata e Tenisit te Kosoves eshte pjese e programit per zhvillimin e tenisit te Tennis Europe dhe ITF dhe kjo eshte vizita e rradhes e Goran Shevcenkos i cili eshte edhe i deleguar per zhvillim i tenisit ne Kosove.
Ky Program dhe Kamp jane te mbeshtetur nga Departamenti i Sportit prane Ministris Kultures, Rinis dhe Sportit.
I deleguari i Federates Evropiane te Tenisit, Goran Shevneko ka paralajmeruar edhe nje vizite ne Kosove ne fund te muajit nentor ose ne fillim te muajit dhjetor.

[:]

Categories
Lajmet

[:sq]Instalimi i tenisit ne shkolla fillore[:]

[:sq].Per pese ditet ne vijim ne Kosove do te qendroj Goran Shevcenko, asistenti per zhvillim i Federates Europiane te Tenisit. Shevcenko do te mbaj seminarin qe do te kete dy tema kryesore: 1. Nisma e iniciatives se tenisit neper shkolla fillore te Kosoves dhe 2. Puna me femijet e kategorise nen 10 vjeqare. Nisma e iniciatives se tenisit neper shkolla eshte nje nder programet per zhvillim i Tennis Europe dhe Federates Nderkombetare te Tenisit – ITF qe ka te beje me shtrirjen e sportit te tenisit neper shkolla fillore te shteteve me ane te cilit sporti i tenisit do te i prezentohej femijeve qe ne moshat me te reja. Ne kete pjes te Seminarit kane marre pjese arsimtaret dhe mesuesit te shkollave fillore si dhe trajnere te tenisit nga te gjitha klubet kosovare. Seminari i pare u mbajt me shume sukses ne Prishtine me 16 Tetor ne shkollen fillore Ismail Qemajli. Pas “instalimit” praktik se bashku me femije te klases dyte, arsimtaret u pajtuan se kjo iniciative duhet te perhapet ne te gjitha shkolla te Kosoves dhe se kjo eshte dashur te ndodhe edhe shume me heret. Knaqesin me te madhe e kane perjetu femijet duke luajtur me topat dhe raketat e tenisit. Ne seminar ne Prishtine kane marre pjes edhe trajnerat e klubeve te Prishtines, Mitrovices, Skenderajit dhe Obiliqit. Njejtin “instalim”, zyrtari i ITF-it Goran Shevchenko, se bashku me trajnerat e klubeve nga Gjakova, Peja, Prizreni, e perseriti edhe ne Gjakove ne shkollen fillore “Fehmi Agani”. Ardhja e zt Shevcenko si dhe trajnereve nga Peja dhe Prizreni zgjoi interesim te jashtezakonshem tek arsimtaret, femijet por edhe tek prinderit e tyre te cilet kishin ardhur enkas te njoftohen per se afermi me rendesine e ketij programi. Ne pjesen praktike ne sallen edukates fizike te shkolles fillore Fehmi Agani u mbajt nje ore mesimi me 29 nxenes ku Shevcenko me 3 trajner kosovar gjate 45 minutave i misheruan femijet gjakovar me sportin e tenisit. Pos pjeses praktike me femijet cila u mbajt ne salle te edukates fizike, seminari e ka edhe pjesen teorike cilat jane mbajt ne klasa te shkolles ku Shevchenko ka spjeguar edhe eksperiencen e shteteve te cilat tash e sa kohe e kane instalu te njejtin program. Ne pjesen teorike Shevcenko permes prezentimeve dhe shembujve tregoi se si ky program mund te funsionoj shume mire ne shkollat e Kosoves. Ne pjesen teorike permes prezentimit ku nga numri mbi 20 te pranishem gezon fakti se kishte me shume arsimtar te edukates fizike se sa trajner nga Gjakova, Peja, Prizreni dhe Rahoveci. Duhet cekur qe gjate 2 diteve te punes ne shtrirjen e tenisit ne shkolla fillore per shumicen e femijeve dhe arsimtareve te edukates fizike ishte ky kontakti i pare me sportin e tenisit qe nga arsimtaret e posaqerisht nga femijet u prit me entuziazem te madh. Qellimi kryesor i ketij programi eshte rritja e numrit e femive cilet do te luajne tenis dhe njoftimi i tyre sa me i hershem me kete sport. Pjesa e dyte e seminarit ka te beje me punen me gjenerata te reja respektivisht me femijet deri ne moshen 10 vjeqare. Ky Kamp do te mbahet gjate tre diteve te fundjaves, ku Shevcenko do te mbaj stervitje me 10 tenistet me te mire nga Kosova te moshes nen 10 vjeqare. Federata e Tenisit te Kosoves eshte pjese e programit per zhvillimin e tenisit te Tennis Europe dhe ITF dhe kjo eshte vizita e rradhes e Goran Shevcenkos i cili eshte edhe i deleguar per zhvillim i tenisit ne Kosove. Ky Program dhe Kamp jane te mbeshtetur nga Departamenti i Sportit prane Ministris Kultures, Rinis dhe Sportit. I deleguari i Federates Evropiane te Tenisit, Goran Shevneko ka paralajmeruar edhe nje vizite ne Kosove ne fund te muajit nentor ose ne fillim te muajit dhjetor.

[:]

Categories
Lajmet

[:sq]ITF/TE TECHNICAL WORKSHOP FOR PLAYERS U10[:]

[:sq]

[:]

Categories
Gallery

[:sq]Iniciativa ne shkolla[:]

[:sq]

[:]

Categories
Lajmet

[:sq]Prizreni 2012 – U8 U10 U12[:]

[:sq]71 Fëmijë në turneun e tenisit në Prizren Në Prizren u mbajt turneu i katërt me radhë i tenisit për kategoritë më të reja të moshës 8,10 dhe 12 vjeq. 71 tenistë të rinj të klubeve kosovare morën pjesë në turneun që u karakterizua me rivalitet të madh dhe me kthesa të mëdha në rezultat. Turneu u zhvillua në 6 kategori për djem dhe vajza në sistemin kuq, portokalltë dhe gjelbër që nënkupton madhësinë e terenit të tenisit, topat dhe reketat e tenisit që i përshtaten fëmijëve sipas moshës së tyre. Me anë të këtij sistemi Federata e Tenisit të Kosovës ka arritur që të ngrit në masë të madhe numrin e tenistëve që marrin pjesë nëpër turne dhe ka bërë që turnet e fëmijëve të jenë kënaqësi për të u luajtur nga fëmijët por edhe për të u parë nga prindërit e tyre. Shpresojmë se kjo ngritje e numrit të tenistëve të rinj të mos shkoj huq dhe këta fëmijë të lejohen të luajnë edhe në turne ndërkombëtar me pranimin e FTK-së në Tenis Europe dhe ITF. FTK ka marrë lëvdata të shumta nga shumë personalitete të botës së tenisit për punën e bërë me kategori të reja por ende nuk po mund të thyhet bllokada politike e pranimit në ITF në mënyrë që tenistët kosovarë që janë tenistët e vetëm në botë që nuk kanë të drejtë të luajnë tenis me bashkëmoshatarët e tyre të kenë këtë të drejtë Për më të mirët u ndanë kupa, medalje dhe mirënjohje nga ana e Departamentit të Sportit pranë KK Prizren. Fituesit sipas kategorive: U-8 Vajzat Arba Gjikolli (Pejë) – Elvisa Maliqi (Prishtinë) 7-1 Vendi i tretë: Emilija Zivic (Gracanicë) dhe Forta Morina (Prishtinë) U-8 Djemtë Ilija Mikic (Gracanicë) – Melos Nallbani 7-5 Vendi i tretë: Halis Zuli (Prizren) dhe Bleron Ukëhaxhaj (Nic, Muzakaj) U-10 Vajzat Nija Maliqi (Prishtinë) – Viola Peja (Sporek, Gjakovë) 7-1 Vendi i tretë: Vlera Kolica (Pejë) dhe Blearta Ukëhaxhaj (Nic, Muzakaj) U-10 Djemtë Diell Mehmeti – Gent Berisha (Pejë) 10-4 Vendi i tretë: Xhemali Zhuri (Prizren) dhe Nikola Rasic (Gracanice) U-12 Vajzat Besiana Galani (Pejë) – Blearta Ukëhaxhaj (Nic, Muzakaj) 10-4 Vendi i tretë: Viola Peja (Sporek, Gjakovë) dhe Stina Morina (Prishtinë) U-12 Djemtë Aleksa Dimitrijevic (Gracanicë) – Melos Deqani (Rilindja, Prishtinë) 10-6 Vendi i tretë: Milan Popovic (Gracanicë) dhe Toni Grapci (Rilindja, Prishtinë)

[:]

Categories
Lajmet

[:sq]Prizreni Kids 2012 – rog[:]

[:sq]

[:]

Categories
Gallery

[:sq]Gracanica Kids 2012 – ROG[:]

[:sq]

[:]

Categories
Lajmet

[:sq]Gracanica 2012 – U8 U10 U12[:]

[:sq]82 fëmijë në Graçanica Open 2012 për fëmijët e moshave 8,10 dhe 12 vjeçare Në organizim të Komunës së Graçanicës në bashkëpunim me Federatën e Tenisit të Kosovës në Graçanicë u mbajt turneu i tenisit për moshat më të reja. 82 vajza dhe djem të moshave nën 8, 10 dhe 12 vjeçare treguan aftësitë e tyre në sportin e tenisit, sport ky që dita-ditës është duke treguar ngritje të cilësisë së tenistëve të rinjë por edhe shtim të numrit të fëmijëve të cilët aderojnë nëpër klubet e tenisit në mbarë Kosovën. Në turne u tregua tenis kualitativ sidomos në fazën përfundimtare. Sukses të madh arritën tenistët e rinjë të klubit të tenisit Peja të cilët i fituan 4 tituj nga 6 kategoritë e turneut. Turneu u zhvillua në sistemin e kuq, portokalltë dhe të gjelbër që është sistemi më i avancuar i Federatës Botërore të Tenisit ITF për turne të gjeneratave të reja Duhet theksuar se Komuna e Gracanicës e organizoj turneun mjaft mirë duke plotësuar të gjitha kushtet e nevojshme për një turne cilësor. Fituesit sipas kategorive U-8 Vajzat; Arba Gjikolli (Peja)-Emilija Zivic (Gracanice) 7-1 Djelmoshat; Melos Nallbani (Peja)-Bleron Ukëhaxhaj (Nic, Muzakaj) 7-4 U-10 Vajzat; Blearta Ukëhaxhaj (Nic, Muzakaj)-Viola Peja (Sporek,Gjakovë) 10-3 Djelmoshat; Gent Berisha Peja – Diell Mehmeti (Dielli, Prishtinë) 10-4 U-12 Vajzat; Besiana Galani (Peja)-Lorena Nushi (Sporek, Gjakovë) 10-2 Djelmoshat; Aleksa Dimitrijevic (Gracanica)-Donat Daci (Peja)

[:]