Categories
Lajmet

[:sq]Prishtina Veteran 2010[:]

[:sq]

[:]

Categories
Lajmet

[:sq]Ferat Istrefi fitues turneut[:]

[:sq]Në Tiranë përfundoi turneu tradicional i tenisit “Perlat Voshtina” ku morrën pjesë tenistët më të mirë nga Shqipëria dhe Kosova si dhe disa talentë shqipëtar që luajnë tenis në vende të ndryshme të Evropës. Fitues i turneut doli të jetë 19 vjeqari me prejardhje nga Struga, Ferat Istrefi që luan tenis në Suedi. Istrefi ishte më i mirë se kosovari 21 vjeqar Gurash Hasani që poashtu për disa vite rresht gjendet në Gjermani. Në këtë turne morrën pjesë 6 tenistë nga Kosova. Turneu kishte edhe karakter përgaditor për kombëtaren shqiptare të tenisit që me 10 maj në Athinë do të bëjë gara për herë të parë në garat Davis Cup.
Tenistët kosovar nuk kanë të drejtë të marrin pjesë në garat zyrtare të Tennis Europe dhe ITF, pra as në garën shtetërore Davis Cup, pasi që FTK-ja nuk është pranuar të jetë anëtare e këtyre asociacioneve ndërkombtare në fund të muajit mars për arsye krejtësisht politike.

[:]