Shqip English

Sekretare


Fjolla Ibishi

federation@tenniskosova.com


Historia


Historia

Historia e tenisit në Kosovë i ka rrënjët pas Luftës së Parë Botërore. Atëbotë, Britanikët, të cilët e eksploatonin minierën e Trepçës, ndërtuan terrenin e parë të tenisit në Kosovë. Ky terren ekziston edhe sot si dëshmi e kohës, por është i mbuluar me baltë dhe me bar. Ndërsa, kosovarët për herë të parë filluan të luajnë tenis, në Prishtinë. Disa të rinj entuziastë e luanin tenis edhe pse nuk kishte terrene të të mirëfillta të tenisit, nuk kishte trajnerë, nuk kishte as paisje adekuate. Por ata kishin vullnetin e madh për të filluar me këtë sport i cilin Evropë dhe në Botë ishte popullarizuar shumë. Krejt ajo çka dinin për tenisin e kishin parë vetëm në televizion. Në kushte të tilla të vështira, me terrene të improvizuara të tenisit, interesimi për tenisin, si sport, për çudi, rritej vazhdimisht. Filluan të formohen klube të tenisit, si në Pejë, Prishtinë, Prizren etj.

Federata e Tenisit e Kosovës është formuar, në Pejë, në tetorin e vitit 1996. Sot në Kosovë kemi 7 trajnerë të licencuar ndërkombëtarisht në vitin 2002 nga PTR (Professional Tennis Registry) dhe 20 trajner te licencuar nga ITF. Federata e Tenisit e Kosovës ka edhe 13 arbitra te certifikuar.

Federata prej janrit 2016 eshte anëtare e Asosiacionit evropian të tenisit (ETA) dhe e atij botëror (ITF).

Si prioritet kemi ndërtimin e terreneve të reja të tenisit, si dhe licencimin e trajnerëve, gjyqtarëve dhe aftësimin e stafit menaxhues.

Kryetari


MEJDI REXHEPI

mrexhepi@tenniskosova.com


Nenkryetaret

ELIDA RAMADANI
Bordi


DRITON LATIFI

toni_lati@hotmail.com


YLBER SHAMOLLI

ylbershamolli@eurokos.net


Sevem Hoti Gjinaj
Sead Jakupi
Vërshim Hatipi
Hysni Ymeri
Mërgime Mula
Blerim Koro
Referët


Fatmir Kabashi
Arzen Rifati
Sami Ukëhaxhaj
Argjend Lecaj
Tarkan Kosova
Rifat Kasapolli
Gëzim Mehmedi
Arsim Haxhishabani
Trajneret


Jeton Hadergjonaj

Trajner Nacional/ National Coach


USPTR Trajnerat
Arben Islami

PTR + ITF/Level 2


Arian Ibrahimi

ITF/Level 2


Lorik Haxhishabani

ITF/Level 2


Jeton Hadergjonaj

PTR + ITF/Level 1


Naim Shehu

PTR + ITF/Level 1


Bekim Ramku

PTR


Artan Rifati

PTR


Shkelzen Domi

PTR


Artan Kelmendi

PTR


Trajnerat ITF/Level 1 dhe Play & Stay

Shtator 2009


ZAHIR Rama

ITF/Level 1


Abedin Bahtirir

ITF/Level 1


Besart Halimi

ITF/Level 1


Behar Kurteshi

ITF/Level 1


Dardan Sopjani

ITF/Level 1


Granit Bajraliu

ITF/Level 1


Ilaz Poroshtica

ITF/Level 1


Fisnik Bullatovci

ITF/Level 1


Sami Ukehaxhaj

ITF/Level 1


Jeton Hajdari

ITF/Level 1


Gezim Mehmeti

ITF/Level 1


Osman Recica

ITF/Level 1


Festim Ibrahimi

ITF/Level 1


Bajram Ibrahimi

ITF/Level 1


Burim Bytyqi

ITF/Level 1


Senad Jusufi

ITF/Level 1


Durim Morina

ITF/Level 1


Fikrete Veliu

ITF Play and Stay


Kujtim Rrahmani

ITF Play and Stay


Arsim Haxhishabani

ITF Play and Stay


Rifat Kasapolli

ITF Play and Stay


Argjend Lecaj

ITF Play and Stay


Artur Qorraj

ITF Play and Stay


Drilon Lata

ITF Play and Stay


Burim Gashi

ITF Play and Stay


Bekim Lajqi

ITF Play and Stay


2016