Shqip English

K.T. Sporek - Gjakove


Sipas shenimeve per historin e tenisit, thuhet se tenisi ne Gjakov eshte lujatur qe ne vitet e 70 nga student te gjakoves qe kan studiuar ne Zagreb,si dhe ne vitete e 80 ne stadionin afer gjimnazit Hajdar Dushi.Mirpo shumica prej tyre kan qene entuziast dhe nuk ka qen si sport i organizuar ne menyre zyrtare. Vetem pas vitit 2000 me skatesisht me 17 Maj 2001 ka filluar zyrtarisht te luhet si sport ne Gjakov.Me iniciativ te Arsim Haxhishabanit,Gazmend Boshnjakut dhe Kujtim Rrahmanit eshte themeluar shkolla e par e tenisit e ashtuqujatur “Lori J ” dhe me vone zyrtarisht eshte regjistruar klubi prane federates ne kuader te shoqates per sport dhe reakreacion “SPOREK” dhe sote vazhdon ta ket ket emer. Ne fillim eshte lujatur ne kushte shume te veshtira ne oborrin e shkolles normale ne teren te asfaltuar dhe pa rrethoja,por interesimi i te rinjve ka qen shum i madh ku ne fillim kemi numeruar deri ne 60 te rinj te moshave te ndrryshme qe nga 8,12,14 dhe 18 vjeq.Qe ne fillim kemi punuar ne grupe sipas moshave te regjistruara ne klube,duke i pergatitur te rinjt sipas grup moshave,duke e shfrytezuar pervojen ton te mehershme ne sportin e tenisit.Ne keto grupe jane perfshir si femra ashtu edhe meshkuj,dhe ne fillim numri i vajzave ka qen me i madh se i meshkujve. Pasi kaluam nje sezon ne kete terren jo shum te pershtatshem,ushtrrimet filluam ti bejme ne terenet e TMK, ku kushtet ishin shum me te mira me teren me bare artificial, me permasa te fushes sipas parametrave dhe standarteve nderkombtare.Ketu duhet te permendim eprorin e TMK tash te ndjerin zotni.Enver Berisha per kontributin dhe mundesit qe na ofroj te zhvilloj aktivitetet e saja deri ne ditet e sotme. Sot ky sport zhvillohet ne dy drejtime njera me te vegjlit nga mosha 7-9 vjeqe si dhe 12-14 per me te rritur si shkolle e tenisit dhe ne anen tjeter per ata me talentet vazhdojn ushtrrimet ne klubin e tenisit “SPOREK” dhe zhvillojn gara ne kuader te federates se Kososves,te cilet disa prej te rinjve kane arritur suksese gjate viteve qe kan qen pjetar te keti klubi siq eshte Lorik Haxhishabani, Veton Krelani,Altin Topalli,Besar Vula etj mund te permenden edhe disa vajza siq kan qen Nertila Haxhishabani,Lenita Haxhikadrija etj Sot klubi vazhdon te punoj edhe pse me kushte jo te favorshme pasi kerkesat jan ne rritje qdo dit e me teper mirpo mungesa e mjeteve financiare si dhe mungesa e fushave tjera nuk e lejon qe ky sport te jet pjes e shum te rinjve te ketij qyteti duke i perfshir te gjitha moshat. Ne besojm se me forcimin e federates se tenisit dhe ne pranimin e saj ne federata nderkombtare te tenisit ky sport do te kete edhe suksese edhe me te medhaja duke investuar ne fusha te reja si dhe ne rritjen e nurmit te te rinjve qe deshirojin te zgjedhin kete sport si sport aktual me bashkkohor dhe te jen pjes e zhvillimeve nderkombtare ne tenis.